image001

FiBoLu (fietsers die boulen en lunchen)

Alweer 5 jaar verzamelen zich in de maanden april t/m september op de vrijdagochtend een aantal enthousiaste lede en introducees bij het clubgebouw voor een gezamenlijke fietstocht naar een boulesbaan in de wijde omtrek van Zoetermeer. De tocht van zo'n 40 kilometer wordt onderweg even onderbroken voor een kopje koffie, en op de baan worden daarna twee partijtjes gespeeld. Een gezamenlijke lunch in een uitspanning is het volgende onderdeel van het programma. Daarna volgt de terugtocht, die opvallend vaak langs een ijszaak voert.

Bij de fietstochten gaat het vooral om de gezelligheid en het actief buiten bezig zijn. We houden wel een kleine competitie met een dagkampioen. Aan het eind van het seizoen wordt bepaald wie de FiBoLu speler van het jaar 2018 zal zijn.

We verzamelen om 9:45 uur en om 10:00 uur exact geeft Els het vertreksein.

De nieuwsbulletins van de vorige jaren kunt u hier vinden.

Beste Fibolu-spelers,

Afgelopen vrijdag met 8 personen naar de Rotte Meren gereden. Met een koffiestop bij de Bergsche Plas. Qua weer was het wisselend wolk vrij fris/ flauw zonnetje heerlijk. Aankomst bij de banen was er rond omheen alles gesnoeid, kale boel, maar wel met aanvulling van grind in de bakken.

De eerste tocht op 6 april ging naar Delft. We ontvingen van Peter Visarius het volgende verslag:

Op 4 april kreeg ik een appje van Leon Terol met de mededeling dat vrijdag 6 april om 9.45 uur het verzamelen was bij de jbc ivm “FiBoLu”. Voor mij de eerste kennismaking met het fenomeen fietsen, jeu de boulen, lunchen en vooral gezelligheid met de overige deelnemers.

Het was die ochtend nog vrij fris en eenmaal aangekomen bij de vereniging begroette ik de overige deelnemers, Diny Noyens, Anneke van Graafland, Elly Toet, Mary Sjerp, Hans de Jong, Jan van Rooij en Leon Terol. Gezamenlijk fietsten we richting Delft met een koffiestop onderweg bij het landelijk gelegen café Du Midi in Delfgauw.

Het fietsen, boulen en lunchen zit er weer op voor 2017. Els is overtuigend jaarwinnaar geworden!

Naam Aantal keren dagwinnaar Data dagwinst
Els 6 19 mei, 16 juni, 8 sept, 15 sept, 22 sept, 29 sept
Elly 4 9 juni, 16 juni, 28 juli, 8 sept
Angelique 4 16 juni, 18 aug, 27 aug, 8 sept
Leon 2 28 april, 26 mei
Yvonne 2 2 juni, 30 juni
Bernard 2 16 juni, 14 juli
Tiny 2 4 aug, 27 aug
Hans 1 14 april
Riet 1 21 april
Trudy 1 23 juni
Frans 1 28 juli
Jan Mels 1 4 aug
Jannie 1 11 aug
Anneke 1 1 sept
Mary H 1 22 sept
Wim vd H 1 22 sept

Naar aanleiding van wat er besproken is in de bijeenkomst van 7 april 2017 hebben we de volgende spelregels vastgesteld (aanvullingen en verbeteringen welkom):

  1. Richting aangeven;
  2. Bij veel verkeer achter elkaar fietsen;
  3. Aangeven gevaar op het fietspad/smalle weg door middel van roepen, zoals voor, tegen, achter, wachten, paaltjes, auto's, enz. Zorg ervoor dat iedereen het hoort;
  4. Praten en Breien, dus altijd de weg en het verkeer in de gaten houden;
  5. We zijn gebruikers van de openbare weg en daar houden we ons aan de verkeersregels;
  6. Opletten of de groep niet uit elkaar valt;
  7. Advies is - helm dragen (90 procent van de verwondingen bij fietsongevallen zijn hoofdwonden);
  8. Neem mee - plakspullen, binnenband, regenkleding, extra truitje, flesje water, fruitreepje o.i.d., zonnebrand en medicijnen;
  9. Tenminste één van de fietsers heeft wat gereedschap bij zich;
  10. Één van de fietsers rijdt achteraan als bezemfiets. 

Aanvullende gegevens