Clubkampioenschap tripletten 2018 in de regen

Hoewel de weersvooruitzichten niet goed waren werd het toernooi, na enige discussie, toch gehouden. De speelvelden waren op veel plekken erg nat. Dit zorgde voor een extra moeilijkheidsgraad. Voor velen een uitdaging.

Elf teams hadden zich ingeschreven. Met af en toe een klein zonnetje en dan weer een regenbui werd er enthousiast gespeeld. Na drie rondes was de stand als volgt:

2018 08 25 Clubkampioenschap tripletten tussenstand

Maar zoals zo vaak zat het venijn in de staart. Na drie voorrondes kwam er een poule met afvalsysteem en een poule die ging spelen voor de plaatsen 9, 10 en 11.

In de kwartfinales versloeg team Janco het team Arjan, team Gerard won van team Jan Willem, team Hanny van team Sjaak en team Ton van team Mary.

De halve finale ging tussen team Janco, team Hanny, team Ton en team Gerard. Het team Hanny won van team Janco met duidelijke cijfers (13-2). De wedstrijd werd even onderbroken door onweer. Ook de wedstrijd tussen team Ton en team Gerard leek eerst een makkelijke zege voor team Ton, maar team Gerard kwam geweldig terug. Van een achterstand van 2-11 naar 9-11. Het mocht echter niet baten, team Ton won uiteindelijk met 13-9.

De finale ging dus tussen team Hanny en team Ton. Het was een spannende partij. Echter, mede door het goede spel van debutant Chantal, werd de beker gewonnen door team Hanny. De uitslag werd 13-9.

Ook de wedstrijd om de derde en vierde plaats was spannend. Team Gerard gaf goed strijd. Het mocht niet baten. Team Janco won deze wedstrijd met 13-11.

De uitslagen in de poule om de negende, tiende en elfde plaats waren verrassend. Team Nico, die alle wedstrijden in de voorronde had verloren won er nu twee. Hiermee kwamen zij op de negende plaats terecht.

Einduitslag:

 1. Team Hanny Beekhuizen
 2. Team Ton Kant
 3. Team Janco van Boven
 4. Team Gerard Langeree
 5. Team Sjaak Klaassen
 6. Team Arjan Kneppers
 7. Team Jan Willem Roskes
 8. Team Mary Roseboom
 9. Team Nico Thoen
 10. Team Diny Noijens
 11. Team Theo Remmerswaal