Wie wil de cursus scheidsrechter en/of de cursus wedstrijdleider volgen?

Informatie bij Theo van der Tak.

Welke georganiseerde wedstrijden kun je allemaal spelen?

Verschillende leden hebben gevraagd welke georganiseerde wedstrijden er zoal zijn, wat die voorstellen en wat de afkortingen betekenen die voorkomen in wedstrijdkalenders.

Lees meer

  1. Je staat klaar om te gooien. Dan loopt er iemand voor je langs op weg naar zijn of haar baan. Hij of zij roept nog eens in de richting van de toegangsdeur: "Hé, hier is een baan vrij". De medespelers lopen vervolgens ook nog eens, sorry zeggend, over de baan in de richting waar zij kennelijk moeten spelen.

  2. Je staat in de cirkel klaar om te tireren en op de baan naast je gebeurt iets bijzonders. Vreugdekreten schallen door de lucht en er ontstaat een lacherige discussie over hoe het toch mogelijk is dat een boule zo uit pakt.

  3. Je wilt geconcentreerd een boule plaatsen in een spannende partij en dan staan er naast je zes mensen, half op je baan om te meten.

  4. Je tegenstander heeft geen boules meer. Jij gooit een boule die zo te recht komt dat je misschien wel op punt ligt. En dan komt de tegenstander de baan op om te beoordelen hoe de situatie is.

  5. Je speelt een toernooi en een medespeler moet gooien. Je moet hem losrukken uit een discussie met de buren en hij zegt "oh, ben ik aan de beurt" , "waar is de cirkel" en hij vraagt "wie ligt er"?

Subcategorieƫn

De actuele informatie over de WSC is op deze pagina van de website NLPetanque te lezen. Hier kunnen ook blanco wedstrijdformulieren gedownload worden.

Let op: de thuiswedstrijden worden voorlopig niet bij JBC Zoetermeer, maar op andere locaties gespeeld! De wedstrijden beginnen om 13:00 uur.

Alle informatie over de NPC, seizoen 2018-2019 is te lezen op de website NLpetanque.

Standenmonitor en speelschema per team: Zoetermeer 1Zoetermeer 2Zoetermeer 3Zoetermeer 4

Let op: de thuiswedstrijden worden voorlopig niet bij JBC Zoetermeer, maar op andere locaties gespeeld!

De actuele informatie over de WCD is op de website NLPetanque te lezen. Hier kunnen ook invallerformulieren gedownload worden.

De competitie wordt gespeeld op de volgende drie zondagen:

  • 21 oktober 2018, 2 december 2018 en 27 januari 2019
  • Aanvang:      10:30

Aanvullende gegevens