Foto's

Bij het sextetten toernooi is er in de vroege ochtend altijd veel bedrijvigheid. De zeven teams hebben overleg over de teamnaam en over de opstelling in de eerste speelronde. Bij de inschrijving worden die namen dan bekend.

Team 1 kwam met de naam “De Ballenbakkers”. Die naam verraadt in dit team van veel oma’s en opa’s dat ze waarschijnlijk met (achter)kleinkinderen vaak plezier hebben bij de ballenbak en dat deze dag ook willen uitstralen en beleven.

Team 2 werd “The Untouchebels”. Spetterend van ambitie dus. Dit team was met losse inschrijvingen langzaam naar elkaar toe gegroeid en had er zin in.

Team 3 had kennelijk spelers met een shirtsponsor want het shirt droeg hun naam “Stay Happy”. Interessant om te volgen of die sponsoring iets ging opleveren en of ze die naam ook waar zouden maken.

Team 4 noemde zich “Six hats” en had de hele dag een leuke gekleurde hoed op. Elegant en praktisch als bescherming tegen de zon. Favorieten een “pet” opzetten is natuurlijk wel riskant.

Team 5 had een nostalgische naam. “Zabadak” vernoemd naar een lied van een flower power zestal (u weet wel Dave, Dee, Dozy, Beaky, Mick en Tich) dat lange tijd aan de top stond. Veel inspiratie dus en er zat muziek in.

Team 6 ging internationaal met “Alanya Boccia Players”. Twee deelnemers waren net terug van vakantie uit Turkije en hadden vertrouwen meegenomen omdat ze ook daar met boulen prijzen hadden gewonnen. Het hele team wilde meeliften op dat succes.

Team 7 ten slotte had er kennelijk in de bespreking een rommeltje van gemaakt en koos dan ook maar voor de naam “Het Zooitje”. De betekenis hiervan (rotzooi, bende, keet, rommel of troep) paste natuurlijk niet op de individuen, maar beloofde niet veel goeds.

Met zeven teams moest er helaas worden vrij geloot. Vier rondes een team en een ronde drie teams. Het was gelukkig prachtig weer en kijken naar boulen is ook best leuk. Het betekende ook dat er door een verschil in aantal gespeelde wedstrijden geen tussenstanden waren. In dit verslag belicht ik daarom de prestaties van elk team afzonderlijk.

Team 3 straalde bij de start zoveel gezelligheid en optimisme uit. Maar Diny Noyens, Anneke Baynton, Riet Heus, Ab Boes, Frans v.d. Heijde en Piet Boevé konden geen potten breken. Ze brachten het tot slechts drie winstpartijtjes, maar konden geen wedstrijd in winst omzetten en werden dus 7e. Maar gezegd moet worden dat ze hun naam volledig hebben waar gemaakt.

Ook Team 6 kon de verwachting niet waar maken. Joke Putting en Gisela Geytenbeek verkeerden nog in Turkse sferen (met leuke vakantiekiekjes op de laptop) en Jeanny van der Ven, Wim Schild, Wim de Kok en Karel den Heijer waren vermoedelijk aan vakantie toe. Er werd slechts 1 hele wedstrijd gewonnen en daarmee werden zij 6e.

Team 2 had een valse start en een slechte finish. De eerste wedstrijd ging nipt verloren. De tweede wedstrijd bracht drie winstpartijen en de derde wedstrijd werd gewonnen met twee winstpartijen. Lita Garsthagen, Yvonne Vos, Trudy van Beek, Frank Garsthagen, Cor Ratelband en Peter Louwe hadden bij het in gaan van de laatste ronde zeker nog uitzicht op een prijs. Maar zij bleken maar half zo ongenaakbaar als hun naam deed vermoeden. De laatste wedstrijd bracht zelfs geen winstpartij en zo kwamen zij met twee gewonnen wedstrijden en 13 punten op plaats 5.

Bij team 7 was dat net andersom. Yvonne Lavigne, Ineke Buijtendorp, Kitty van Popering, Gerard Langeree, Ed Forster en Jan Mels hadden een prima start en een prima slot. Maar het tussenspel was hier en daar een zooitje. Omdat een triplet het hoogste aantal punten opleverde hadden ze hun kracht hierop gericht. Ze wonnen alle tripletten! Ze werden echter met twee gewonnen wedstrijden en 16 punten 4e.

Team 5 had een geweldige start. Minou Bakker, Loes Corstanje, Sieny Hazebroek, Frans Roos, Rinus Corstanje en Ton Hazebroek wonnen hun eerste drie wedstrijden door steeds twee partijen te winnen. Veel high five’s met de kreet Zabadak waren het gevolg. Maar in de laatste wedstrijd was het goede gevoel verdwenen. Het doublet en triplet gingen verloren en zo eindigden het enige team met drie stellen met drie gewonnen wedstrijden en 16 punten op de 3e plaats.

Team 1 “De ballenbakkers” was het seniorenteam met gezamenlijk circa 470 leeftijdsjaren. An Delfos, Toos Feldkamp, Gerry Schoof, Henk Delfos, Fred van Soldt en Theo Schoof hielden in een rechtstreeks duel concurrent Zabadak van de titel af en bereikten met drie winstpartijen en 17 punten de 2e plaats.

Het toernooi werd dus gewonnen door team 4 The Hats. Bep Bouwsma, Wenda Zoun, Els Klaasse, Cor Lens, Ton Kant en Sjaak Klaasse verloren weliswaar een wedstrijd maar scoorden in de laatste twee wedstrijden het volle pond. Het waren individuen (alle tete a tete wedstrijden werden namelijk gewonnen) die ook een goed team vormden. Zij werden winnaar van het toernooi met drie gewonnen wedstrijden en 21 punten. Petje af voor de kampioenen.

Na de welgemeende dankwoorden aan alle barmedewerkers, de sleuteldienst en de wedstrijdleiding werd het toernooi om 18.00 uur gesloten.