Het toernooi werd op zondag 10 december 2017 gehouden. De kantine was super mooi versierd en de kerstboom stond weer gezellig.

Er hadden zich dertien teams aangemeld en om 10.00 uur werd er begonnen met inschrijven. Door het oneven aantal teams was er helaas elke ronde een vrijloting.

Om 10.30 uur was alles gereed en konden we beginnen aan de vijf voorgelote wedstrijden.

Tijdens de eerste ronde waren er twee snelle overwinningen van 13-1 van Gerard Langeree, Miep van Kalveen en Yvonne Lavigne tegen Arjan Kneppers, René Beekhuizen en Wil van Straaten en zelfs een 13-0 van Fred Krijnen, Trudy van Beek en An Jutte tegen Ton Kant, Piet Boevé en Sjaak Klaasse. De kraker was de wedstrijd van Theo van der Tak, Piet Molema en Annemiek de Vos tegen Riet Arnoldus, Hanny Beekhuizen en Suus van Boven. Na een voorsprong van 10-0 werden de dames toch verslagen met 13-12. Deze eerste wedstrijd duurde ruim anderhalf uur dus het uitlopen van de wedstrijden was al begonnen.

In de tweede ronde waren er meer wedstrijden die langer duurden en spannend waren. Bijna alle wedstrijden eindigden met dubbele punten in de eindstand voor beide teams. Ook deze ronde verloren de dames Riet, Hanny en Suus weer nipt met 12-13. Er was ook een spannende wedstrijd van mannen onder elkaar. Frans van der Heide, Hans van der Kloot en Albert Korswagen wisten net met 13-11 te winnen van Ruud van Bodegraven, Joop Koens en Jan Willem Roskes. Na de tweede ronde stonden er vier teams op twee gewonnen wedstrijden.

De derde ronde was een snellere ronde. Alleen Theo, Piet en Annemiek hadden weer bijna 1,5 uur nodig om met 13-6 van Miep, Gerard en Yvonne te winnen.

De vierde ronde zou erg spannend worden, want de vier teams met drie gewonnen wedstrijden moesten het tegen elkaar opnemen. Na twee krakers, die beide lang duurden, wisten Ton, Sieny Hazebroek en Els Klaasse met 13-12 van Fred, Trudy en An te winnen. Theo, Piet en Annemiek wonnen met 13-12 van de mannen Jan Kneppers, Janco van Boven en Valentijn van Koppenhagen.

Zo bleven er twee teams over met vier gewonnen partijen en waren er inmiddels vijf teams met drie gewonnen partijen. De prijzen waren dus nog niet verdeeld. Terwijl het binnen lekker warm was en de spanning toe nam werd buiten de wereld prachtig wit door alle sneeuw die er viel. Ondertussen werden er binnen weer veel lootjes verkocht voor de verloting met leuke prijzen en heel veel vleesproducten waaronder ook drie kalkoenen, met dank aan de sponsor Luiten Food.

Tijdens de vijfde ronde zou de beslissing vallen. Ton Sieny en Els moesten in de arena tegen Jan Mels, Wim van der Harst en Marleen Nieuwenhuizen, die op drie gewonnen partijen stonden. Team Hazebroek/Klaasse kwam door 13-8 winst op vijf gewonnen wedstrijden en dus zeker van plaats één of twee. Cor Lens, Diny Noijens en Anneke van Graafeiland kwamen na een mooie 13-7 winst op Ton, Piet en Sjaak uit op vier gewonnen wedstrijden. Het zelfde deden Fred, Trudy en An door met 13-9 te winnen van Riet, Hanny en Suus. Niet wat we van de dames gewend zijn; dit was hun vijfde verliespartij. Zij behaalden de poedelprijs. Jan, Janco en Valentijn haalden vier gewonnen partijen door hun 13-4 winst op Frans, Hans en Albert. Bij Toos Feldkamp, Joke Putting en Karel den Heijer liep het dit jaar ook niet helemaal soepel; zij wisten helaas ook maar één winstpartij te halen en die kwam uit een vrijloting.

De laatste wedstrijd die gespeeld werd was tussen Arjan, René en Wil tegen Theo, Piet en Annemiek. In deze wedstrijd zou beslist worden wie er met de kalkoen naar huis ging. Theo, Piet en Annemiek slaagden er uiteindelijk in met 13-6 te winnen maar hadden daardoor net drie pluspunten te weinig.

Na de laatste wedstrijd werd eerst begonnen met de verloting. Peter de Vos en Hanny Beekhuizen deden dit snel en soepel en zorgden er voor dat de mensen weer met mooie prijzen naar huis gingen.

Aan het einde van de lange toernooidag kwam de prijsuitreiking door Elly Kneppers en werd iedereen bedankt voor hun inzet voor deze dag en ging de laatste om 21.30 uur naar huis.

De prijswinnaars

1. Ton en Sieny Hazebroek en Els Klaasse  5 +22

2. Theo van der Tak, Piet Molema en Annemiek de Vos 5 +19

3. Jan Kneppers , Janco van Boven en Valentijn van Koppenhagen 4 +32

4. Fred Krijnen, Trudy van Beek en An Jutte  4 + 31

5. Cor Lens, Diny Noijens en Anneke van Graafeiland 4 +21

Annemiek de Vos