De Winter Tripletten Competitie werd dit jaar van 11 januari tot 22 maart gespeeld. Zo om de twee weken een wedstrijd. Dit jaar deden 13 teams mee, waardoor er de eerste avond drie partijen en de overige avonden twee partijen gespeeld werden. Regelmatig werd het toch vrij laat, niet alleen door lang durende partijen, maar ook omdat het na afloop zo gezellig was.

Opvallend was ook dat veel spelers die zich vol goede moed ingeschreven hadden, een beroep moesten doen op invallers. Of dat een grote invloed op de resultaten had? Wie het weet mag het zeggen!

Elk team speelde één keer tegen elk ander team, en had een bardienst, die dan wel weer een 13-6 uitslag opleverde. De maximale winst was dus 13 partijen. De teams waren aan elkaar gewaagd, of hadden allemaal wel eens een minder goede wedstrijd. Dat was te zien aan de stand voor de laatste avond. Alleen het team van Wil van Straaten (die de meeste wedstrijden vervangen werd door Joop Koens) had 8 wedstrijden gewonnen, daarna volgden de teams van Valentijn van Koppenhagen, Hans van Berkel, Peter Louwe en Miep van Kalveen met 7 gewonnen partijen. Valentijn had nog zeker een goede kans om de competitie te winnen, wanneer Wil (die de laatste avond weer meedeed) maar één zege wist te behalen. Voor de andere  drie achtervolgers was de eindzege ook nog niet uit zicht.

De eerste ronde van het slotavond werd gespeeld. Wil won van het team van Frans Roos met 13-7, maar Valentijn wist het team van Hannie Beekhuizen met 13-1 te verslaan. Ook Miep van Kalveen won de eerste partij.

Toen in de tweede ronde koploper Wil met 6-13 het hoofd moest buigen voor het team van Hans van Berkel (Hans werd vervangen door Ineke Buijtendorp), en de uitslagen van de andere wedstrijden bekend waren, werd duidelijk dat de partij die nog gespeeld werd tussen het team van Valentijn en het team van Frans Roos de einduitslag zou gaan bepalen. Als Valentijn deze partij, op de altijd lastige baan 1, wist te winnen was zijn team door het hoge puntensaldo meteen de eindoverwinnaar.

In de hal en achter de ruiten groeide de spanning. Valentijn had eerst een voorsprong, maar door goed plaatswerk van Fred Krijnen en Minou Bakker en doeltreffende schoten van Frans, en wellicht een beetje geluk keerde het tij. De wedstrijdzege was voor Frans, Fred en Minou, maar zij bezorgden Wil van Straaten, Hans de Jong en Jan Mels (en natuurlijk ook vaste invaller Joop Koens) wel de eindzege!

Ook deze avond werd weer laat en gezellig....

De einduitslag

DSC 5782 EditedDSC 5780 EditedDSC 5777 Edited

1e team van Wil van Straaten

2e team van Hans van Berkel

3e team van Miep van Kalveen

Hans de Jong