Op woensdag 28 maart 2018 werd in de hal van De Goede Worp in Den Haag de finale van de WSC gespeeld. De drie equipes van elk van de tien teams die als eerste en tweede eindigden in elk van de vijf poules speelden drie voorgelote partijen. Elk team speelde een partij tegen elk van de andere teams.

Van de vier teams van JBC Zoetermeer die in de poules meegedaan hadden, had alleen Zoetermeer 4 de finale bereikt door de poule te winnen. De spelers die aan de finale meededen waren Hanny Beekhuizen, Hans de Jong, Joop Koens, Valentijn van Koppenhagen, Jan Mels, Jan van Rooij, Jan-Willem Roskes, Theo van der Tak en Jan Tuinebreijer. Ruud van Bodegraven en George Meijer konden dit keer niet meedoen.

In de eerste twee rondes wist alleen de equipe van Hanny te winnen. Mijn equipe was in de tweede partij vlak bij een zege, maar bij een stand van 12-9 legde de tegenstander achter elkaar vier boules vlak bij het butje... 

In de derde ronde waren we beter gewend aan de lastige banen, en wonnen we alle (drie) partijen. Dus van de negen partijen vijf gewonnen! Ons resultaat bleek goed voor de vierde plaats. Net buiten de prijzen, maar gezien het hoge niveau van veel van de overige deelnemers zijn we daar best trots op!

Hans de Jong