Op 18 mei jl. werd het Clubkampioenschap Doubletten gehouden. De weersomstandigheden waren zeer redelijk. 22 Teams hadden zich ingeschreven. Het toernooi kon zonder problemen beginnen, iedereen was op tijd. Vooraf werd medegedeeld dat er drie voorgelote rondes waren en daarna gespeeld in poules. Twee poules (A en B) met acht en een poule (C) met zes teams. Bij poule C gingen de bovenste vier in de vierde ronde door.

In de ochtend was het een beetje fris maar met het zonnetje werd het al aardig. Iedereen had het naar zijn zin. Gezellig met de nieuwe parasols op het terras, of op een bankje.

Er waren verrassende uitslagen, wat te denken van het team Aad Hooijmans/Theo Remmerswaal 13-2, 13-9 en 13-10. Zou Aad wederom toeslaan net zoals bij clubkampioenschappen Tête à Tête? Er waren vier teams ongeslagen de eerste drie rondes doorgekomen en deze gingen uiteraard naar poule A aangevuld met de beste teams met twee gewonnen partijen.

Sjaak Klaasse/Ton Kant

Piet Molema/Cor Lens

Aad Hooijmans/Theo Remmerswaal

Gerrit Ouwerkerk/Annemiek de Vos

Ton Hazebroek/Sieny Hazebroek

Hanny Beekhuizen/René Beekhuizen

Yvonne Lavigne/Riet Arnoldus

Gerard Langeree/Miep van Kalveen


In poule B kwam o.a. het team Theo van der Tak/Peter de Vos, vorig jaar de kampioenen, dit jaar was het lastig.

Theo van der Tak/Peter de Vos

Ans Harteveld/Els Klaasse

Jaap Smid/Ben Vrolijk

Bert Butler/Jan Willem Roskes

Jan Mels/Henk Reincke

Nico Thoen/AnnieThoen

Joke Putting/Roos Bersma

Henk van Kuijen/Wil Cornelis


Poule C bestond uit de volgende teams:

Piet Boevé/Jan Vast

Annie Jutte/Frans van der Heide

Arjan Kneppers/Peter Kneppers

Anneke van Graafeiland Diny Noijens

Els van Bilsen/Anneke Baynton

Fred Krijnen/Trudy van Beek

Het afvallen kon beginnen. In poule A werd het team Ton Hazebroek/Sieny Hazebroek door team Gerrit Ouwerkerk/Annemiek de Vos verslagen met 13-2 en team Yvonne Lavigne/Riet Arnoldus verslagen door team Piet Molema/Cor Lems met 13-3.

In poule B werd het team Henk van Kuijen/Wil Cornelis verslagen met 13-2 door team Theo van der Tak/Peter de Vos. Lastig was het voor team Nico Thoen/Annie Thoen. Het won met 13-12 van team Jaap Schmidt/Ben Vrolijk.

In Poule C had team Piet Boevé/Jan Vast het moeilijk tegen team Annie Jutte/Frans van der Heide. Het won echter met 13-12.

Uiteindelijk ging de finale in poule A tussen team Gerard Langeree/Miep van Kalveen en team Piet Molema/Cor Lens. Deze werd gewonnen door team Gerard Langeree/Miep van Kalveen met duidelijke cijfers 13-4. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door team Gerrit Ouwerkerk/Annemiek de Vos. Het won met 13-6 van team Hanny Beekhuizen/René Beekhuizen.

De finale in poule B was het zeer spannend en lang. Team Theo van der Tak/Peter de Vos won uiteindelijk met 13-12 van team Ans Harteveld/Els Klaasse.

In poule C won team Piet Boevé/Jan Vast met duidelijke cijfers 13-0 van team Arjan Kneppers/Peter Kneppers.

Onder luide toejuichingen van het publiek vond de prijsuitreiking plaats.

Iedereen wordt bedankt voor deze fijne en geslaagde dag. En vooral Kitty en Mariëtte met de wedstrijdleiding en Dirk en Ineke achter de bar.

Theo van der Tak
Wedstrijdzaken