Op zaterdag 13 juli werd het Clubkampioenschap Pointeren gehouden. Met zesentwintig deelnemers ging het kampioenschap van start. De banen lagen er goed bij. Deze waren door Peter de Vos en ondergetekende uitgezet. Het was gelukkig droog. Na het openingswoord door de voorzitter (waarin o.a. respect aan de orde kwam) werd uitleg gegeven over de vijf baanconfiguraties. De groepen werden ingedeeld en de eerste ronde kon beginnen. Na die ronde waren er veertien deelnemers met 15 of meer punten. Hiervan werden er acht spelers direct geplaatst voor de achtste finale. De overige achttien gingen in de herkansing. In deze ronde waren er acht deelnemers met 13 en hoger aantal punten. Deze gingen ook door naar de achtste finale. Ook werd in de herkansingsronde het clubrecord gebroken. Dit record stond al jaren op naam van Huub van Megen met 34 punten. Gerrit Ouwerkerk brak dit record met 36 punten.

De kwartfinales werden gespeeld tussen Gerrit Ouwerkerk en Chantal Livius, Ton Kant en Theo van der Tak, Cor Lens en Annemiek de Vos, Miep van Kalveen en Bert de Konink. Hier waren ook verrassende uitslagen. Zo plaatsen zich voor de halve finale, Ton Kant, Chantal Livius, Annemiek de Vos en Bert de Konink. Hieruit kwam de grote verrassing:

Annemiek en Ton Kant speelden voor de derde- en vierde plaats. Na zo’n lange dag ging de vermoeidheid wel tellen. Winnaar van deze wedstrijd werd Ton met een duidelijke zege van 13-11.

De finale ging tussen Chantal Livius en Bert de Konink. Al gauw nam Chantal een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen en won met 17-11.

De einduitslag:

1e plaats Chantal Livius. Zij won de wisselbeker en een sprankelijke Cava

2e plaats Bert de Konink

3e Ton Kant.

Na een dankwoord voor deze gezellige dag aan de kantinemedewerkers (de patat was zeer lekker), de leden die de configuraties hebben uitgezet, maar vooral ook de leden die aan dit clubkampioenschap hebben deelgenomen. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar.

Theo van der Tak
Wedstrijdzaken