Tweekamp JBCZ – Midi
Op 28 augustus jl. vond de jaarlijkse tweekamp tegen Midi uit Delft plaats. De tweekamp had oorspronkelijk op 24 juli moeten plaatsvinden. Maar door weersomstandigheden (temperatuur tegen 40 graden) ging het niet door.
De weersvooruitzichten waren nu wel gunstig. Wel warm (30 graden) en droog. Wat bleek, ’s ochtends viel een beetje regen, maar gelukkig bleef het hierbij.
Ruim voor de aanvangstijd kwamen de spelers binnen. Zij werden verrast met consumptiebonnen voor een broodje kroket en koffie/thee, dat viel in goede smaak. Na de openingsspeech barstte het los. Na de eerste ronde nam JBCZ de leiding met 11-7. Verder genietend van het mooie weer en gezellige wedstrijden werd de tweede ronde gespeeld. Midi kwam sterk terug, maar moest toch met 10 -8 de winst aan JBCZ toestaan. De derde ronde was spannend. Dat Midi terugkwam zag je aan de tussenstand 9-9. Maar door de sterke eerste ronde gaf JBCZ de winst niet meer uit handen. De totale eindstand was JBC Zoetermeer – Midi 30-24. De prijs voor het beste doublet ging naar Jan Kneppers en Valentijn van Koppenhagen van JBCZ. En de poedelprijs ging naar Martin Hoeks en Max Kiers van Midi.
Theo van der Tak ontving van Cok de Vogel van Midi de wisselbeker. Deze kwam eindelijk na twee jaar weer terug. Hierbij ging tevens een dank uit naar de organisatie en speciaal naar de kantine. Alles was zeer goed verzorgd. Maar ook een dank naar de spelers, het was een mooie dag!
Volgend jaar wordt de tweekamp bij Midi gespeeld.


Theo van der Tak
Wedstrijdzaken