Op 5 september jl. werd de jaarlijkse tweekamp met Folâtre uit Pijnacker gehouden. Dit jaar was deze tweekamp bij JBCZ.
De weersvooruitzichten waren niet positief; gaat het regenen of niet? Wordt er binnen gespeeld of buiten? De wedstrijdleider gaf in zijn openingspeech de doorslag. Als het regent, binnen of anders buiten. Buienalarm gaf aan dat binnen vijf minuten droog zou zijn. Wat bleek, buienalarm had gelijk. Dus iedereen kon buiten spelen, geen problemen dus met de hoeveelheid banen. Met 24 teams en 11 banen zou er een probleem zijn. Iedereen naar buiten dus.

Er werd op tijd gespeeld. 45 minuten plus een eventuele mène. Natuurlijk zijn er altijd spelers die niet goed luisteren en dan toch binnen gaan spelen, het zij zo. Dit werd in de tweede ronde nog eens duidelijk uitgelegd, allemaal gelijke kansen. Daarna geen problemen meer. Het waren leuke en gezellige wedstrijden. Sfeer was goed. Na de eerste ronde was het duidelijk, Folâtre was goed begonnen. Zij namen gelijk al een voorsprong 9 – 3. Wat JBCZ in de tweede en derde ronde ook probeerden, Folâtre was te sterk.
Na afloop werden de prijzen uitgekeerd:

Winnaars Tripletten: Hans de Bruijn/Collete van Oosten/Angela van Schie (Folâtre)
Winnaars Doubletten: Frans Velthuis/Bea Kunz (Folâtre)
Poedelprijs: Ton Hazebroek/Sieny Hazebroek/Ineke Heidt (JBCZ)

Einduitslag:
JBCZ - Folâtre 12 – 24

Met de felicitaties aan Folâtre en een bijzondere dank aan de kantinemedewerkers werd de avond afgesloten. Ook dank aan de wedstrijdleider van Folâtre (Leen Hoogerdijk) werd deze avond afgesloten. Volgend jaar zal JBCZ ijzersterk terugkomen.

Theo van der Tak
Wedstrijdzaken