265Mon Plaisir... De naam geeft meteen al het vakantieplezier dat we allemaal wel in La Belle France hebben meegemaakt. Zittend op een terrasje achter een glas pastis, uitkijkend op het kale trapveldje onder de bomen, waar een aantal jongere en oudere Fransen een simpellijkend spel met stalen ballen aan het spelen zijn. Een tafereel dat heel fraai is afgebeeld op het schilderij dat in onze nieuwe speelhal - of boulodrôme - aan de achterwand hangt.

We beleven allemaal ons plezier aan het spelen van Petanque, beter bekend als Jeu de Boules. Niet alleen aan het eigen spel, als je de boule zo mooi bij het kleine houten butje weet neer te leggen, of eenzelfde boule van de tegenspeler met een hard geluid weet weg te ketsen, maar ook aan het samen spelen en het samenzijn in de 'kantine' of op het terras van onze club - Jeu de Boulesclub Zoetermeer!

En dat gevoel gaat verder. Je voelt het bij de vrijwilligers die vele uren hebben besteed aan het afbouwen van het kaal opgeleverde nieuwe gebouw, bij de mensen die op de achtergrond veel tijd besteden aan het organiseren van het reilen en zeilen van de club, de kantine, alle zaken rond de competities waaraan we meedoen, de toernooien die we spelen, het schoonhouden van het gebouw, het bijhouden van de wedstijdbanen, en nog meer.

En dan niet te vergeten het plezier dat de redactie beleeft aan het telkens weer uitbrengen van een nieuw clubblad. En om Ruud en mijzelf ook maar te noemen, het plezier dat wij hebben aan het up to date houden en verbeteren van onze website.

Misschien moeten we Mon Plaisir toch maar vervangen door Nôtre Plaisir?

Hans de Jong
webmaster 

Subcategorieën

image001

FiBoLu (fietsers die boulen en lunchen)

Alweer 6 jaar verzamelen zich in de maanden april t/m september op de vrijdagochtend een aantal enthousiaste lede en introducees bij het clubgebouw voor een gezamenlijke fietstocht naar een boulesbaan in de wijde omtrek van Zoetermeer. De tocht van zo'n 40 kilometer wordt onderweg even onderbroken voor een kopje koffie, en op de baan worden daarna twee partijtjes gespeeld. Een gezamenlijke lunch in een uitspanning is het volgende onderdeel van het programma. Daarna volgt de terugtocht, die opvallend vaak langs een ijszaak voert.

Bij de fietstochten gaat het vooral om de gezelligheid en het actief buiten bezig zijn. We houden wel een kleine competitie met een dagkampioen. Aan het eind van het seizoen wordt bepaald wie de FiBoLu speler van het jaar zal zijn.

We verzamelen om 9:45 uur en om 10:00 uur exact geeft Els het vertreksein.